ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Ληστής με μπαντάνα όρμησε σε 2 φίλες
18 Δεκεμβρίου 2025, 09:44
Στιγμές τρόμου σε πάρκο.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (12-12-2025)
Στιγμές τρόμου έζησαν δύο νεαρές φίλες πριν λίγες μέρες. Έπεσαν θύματα ληστείας σε πάρκο της Χαλκίδας, όπου κάθονταν αμέριμνες και συζητούσαν.
Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία της Αγίας Μαρίνας. Οι δύο φίλες, ηλικίας 24 και 25 ετών, κάθονταν σε αλσύλλιο επί της λεωφόρου Αυλίδας.
Η ώρα ήταν γύρω στις 10 το βράδυ, όταν τις πλησίασε αθόρυβα ένας άγνωστος νεαρός δράστης, ο οποίος φορούσε κόκκινη μπαντάνα στο κεφάλι. Πήγε από πίσω τους στο ημίφως, τις αγκάλιασε και αμέσως μετά ζήτησε να του δώσουν τα χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.
ΤΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ
Οι δύο κοπέλες αιφνιδιάστηκαν και αντιστάθηκαν. Τότε, ο δράστης άρχισε να τραβάει με δύναμη τις τσάντες τους για να τις πάρει. Οι παθούσες συνέχισαν να αντιστέκονται σθεναρά με τον ληστή να ρίχνει μια δυνατή γροθιά στο κεφάλι της 24χρονης κοπέλας.
Οι δύο φίλες έβαλαν τις φωνές και κατάφεραν να τρέψουν σε φυγή τον δράστη. Ωστόσο, φεύγοντας κατάφερε να αρπάξει μία δερμάτινη καπνοθήκη, την οποία είχαν ακουμπήσει οι δύο κοπέλες σε παγκάκι του πάρκου.
Κατά τη διαφυγή του, ο αδίστακτος ληστής μπήκε σ’ ένα Ι.Χ. μάρκας Renault, το οποίο τον περίμενε κοντά στο πάρκο.
Οι παθούσες κατάφεραν να συγκρατήσουν τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος και να τον δώσουν στους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημά τους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το Ι.Χ. ανήκει σε μεσήλικα κάτοικο της συνοικίας Αγίας Μαρίνας και το χρησιμοποιεί ο 26χρονος γιος του, σεσημασμένος για ναρκωτικά και κλοπές.
Όσο για τον νεαρό ληστή, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 20χρονο τοξικομανή από το Μπούρτζι, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα για κλοπές σε σχολεία και καταστήματα, αλλά και ληστείες.
Την επόμενη μέρα οι δύο δράστες συνελήφθησαν με λίγες ώρες διαφορά. Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ ο 26χρονος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε αυτή.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.





















