Δεν άντεξε ο Λυκούργος Καλλέργης

Δεν άντεξε ο Λυκούργος Καλλέργης
27 Αυγούστου 2011, 13:54
A+ A-
Εξέπνευσε σήμερα το πρωί. Ποιος ήταν.

Μάχη με το θάνατο έδινε τις τελευταίες μέρες ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο "Γεννηματάς". Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 97 ετών αφήνοντας πιο φτωχό τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Ο Καλλέργης καταγόταν από την Κρήτη και ήταν απόφοιτος της Λαϊκής Σκηνής του Θεάτρου Καρόλου Κουν. Στο παλμαρέ του καταγράφονται πολλές υποκριτικές ερμηνείες σε θεατρικά έργα διεθνούς βεληνεκούς. Πρωταγωνίστησε στο Εθνικό Θέατρο και δίδαξε στην Δραματική Σχολή.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον πολιτικό βίο της χώρας - ο πατέρας του Σταύρος υπήρξε πρωτεργάτης στην καθιέρωση της πρώτης εργατικής Πρωτομαγιάς- και το 1977 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΚΚΕ.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά. Μία κόρη από την ηθόποιο Μαρία Φωκά και ένα γιο από το δεύτερο γάμο του με την Τζένη Κολλάρου.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 5 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιστροφή