Μελιτζάνες με τόνο και πιπεριές
Υλικά:
• 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 2 συσκευασίες τόνο σε νερό
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
• 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 300 γραμ. ντομάτα κονκασέ
• 2 κ.σ. μέλι
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πιπεριές για περίπου 2-3 λεπτά.
Μόλις οι πιπεριές μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό που έχει η συσκευασία, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα περίπου 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15-18 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!


















