Σαλάτα κους κους
Υλικά:
• 200 γραμ. κους κους
• 400 ml βραστό νερό
• 5-6 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
• 1 αγγούρι μικρό κομμένο σε κύβους
• 8-10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα:
• 40 ml χυμό λεμόνι
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 100 γραμ. μουστάρδα
• 60 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βραστό νερό και το κους κους. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κους κους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και το κους κους μόλις είναι έτοιμο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Καλή σας απόλαυση!




















