Θανάσιμη οπαδική συμπλοκή στη Χαλκίδα – Επτά συλλήψεις για την δολοφονία του 20χρονου Μάριου Ρουμπή

Θανάσιμη οπαδική συμπλοκή στη Χαλκίδα – Επτά συλλήψεις για την δολοφονία του 20χρονου Μάριου Ρουμπή
4 Νοεμβρίου 2025, 19:40
A+ A-
Επιβεβαιώθηκε επισήμως από την Αστυνομία ότι το τραγικό συμβάν οφείλεται σε οπαδικό κίνητρο.

Πανελλήνιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το αιματηρό επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 20χρονου Μάριου Ρουμπή, οπαδού της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο, που μετέβη στον χώρο του εγκλήματος μετά το περιστατικό και, σύμφωνα με την έρευνα, αλλοίωσε στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για ανθρωποκτονία με δόλο, συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.) υπήρξε καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, δύο ομάδες ατόμων, επιβαίνοντες σε δύο διαφορετικά οχήματα –τέσσερις σε κάθε όχημα– συνεπλάκησαν μεταξύ τους, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του 20χρονου, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με όχημα και εγκαταλείφθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου- δυστυχώς- διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την προανάκριση, με ανάλυση ψηφιακών μέσων και χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι ανήκουν σε αντίπαλες οπαδικές παρατάξεις (ΑΕΚ και Ολυμπιακού).

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και ακολούθησαν οι συλλήψεις. Δύο άτομα από τους συλληφθέντες τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στο αιματηρό επεισόδιο. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας.

Επιστροφή