Μακαρονόπιτα
Υλικά:
• 500 γραμ. χοντρά ζυμαρικά
• 1 lt γάλα φρέσκο
• 300 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 300 γραμ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
• 100 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
• 4 αβγά
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και έπειτα τα σουρώνουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τοποθετούμε το ταψί μας να κάψει καλά.
Αμέσως μετά, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά με το καμένο βούτυρο απλώνοντάς στο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, ρίχνουμε μέσα 150 γραμ. κεφαλοτύρι και όλη τη φέτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί πάνω από τα ζυμαρικά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή σας απόλαυση!




















