Μπισκότα με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα

Μπισκότα με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα
3 Νοεμβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Δεν έχετε φάει ωραιότερα!

Υλικά:

• 400 γραμ. αλεύρι

• 5 γραμ. μπέικιν πάουντερ

• 220 γραμ. βούτυρο

• 200 γραμ. ζάχαρη καστανή

• 180 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 2 αβγά

• 100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα

• 125 γραμ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας

• λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και το αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Καλύπτουμε το ζυμάρι με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μπάλες των 60-70 γραμμαρίων, τις πιέζουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή