Μπισκότα με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα
Υλικά:
• 400 γραμ. αλεύρι
• 5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
• 220 γραμ. βούτυρο
• 200 γραμ. ζάχαρη καστανή
• 180 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 αβγά
• 100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
• 125 γραμ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης και το αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
Καλύπτουμε το ζυμάρι με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μπάλες των 60-70 γραμμαρίων, τις πιέζουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!


















