Απατεώνες επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή με το κόλπο του δήθεν λογιστή αλλά έπεσαν πάνω σε αστυνομικό

Απατεώνες επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή με το κόλπο του δήθεν λογιστή αλλά έπεσαν πάνω σε αστυνομικό
23 Οκτωβρίου 2025, 20:51
A+ A-
Πως την ...πάτησαν οι δράστες και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας στο Καρπενήσι. 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, το απόγευμα σε περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας, για απόπειρα απάτης, κατά συναυτουργία.

Νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον λογιστή, τηλεφώνησε σε αστυνομικό, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου.

Με το πρόσχημα της δήθεν καταγραφής χρημάτων και κοσμημάτων, αλλά και συνεπακόλουθης αποφυγής επιβολής προστίμου, επιχείρησε να τον πείσει να παραδώσει χρήματα και χρυσαφικά-τιμαλφή που κατείχε μέσα στο σπίτι του.

Ο αστυνομικός ενημέρωσε αμέσως την Υπηρεσία του και έκλεισε ραντεβού με τον απατεώνα, για να του δώσει δήθεν αυτά που ζητούσε, σε σημείο κοντά στο σπίτι του.

Στον τόπο του ραντεβού, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου που επιτηρούσαν διακριτικά, εντόπισαν ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με επιβαίνοντες τους δύο συλληφθέντες.

Οι δύο άντρες όπως προέκυψε, ανέμεναν στο σημείο για να παραλάβουν τα χρήματα και τα τιμαλφή, έχοντας τον ρόλο του εισπράκτορα. Πριν την ολοκλήρωση της παραλαβής επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Όπως διακριβώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων συνομιλούσε με τον άγνωστο δράστη – συνεργό του που είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στον αστυνομικό, από τον οποίο λάμβανε οδηγίες για την μετάβασή του στο σπίτι του αστυνομικού, μέσω εφαρμογής μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της απόπειρας απάτης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

 

Επιστροφή