Η εποχή Καρβέλη, η χαρά της Καρύστου, το ιστορικό σκορ του Ελλήσποντου και η ενέργεια της Δροσιάς
*Του Γιάννη Τρυφωνίδη
Μου χάλασαν -ξανά- όλη την βδομάδα και έκλεισα την τηλεόραση από τις 10 το βράδυ. Δεν είδα και την εκπομπή με τη φίλη μου την Έλβη Μιχαηλίδου, που είναι φίλη της Γιώτας Μαστρορέλη, που είχε εντυπωσιαστεί από την φιλοξενία της Αρτάκης στο φιλικό με τη Μαρκό.
Και δεν βλέπω να ισιώνει η βδομάδα ούτε την Πέμπτη στη Θέλτα, ούτε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Κρίνουμε τις τοπικές ομάδες για τις μεταγραφές και την απόδοσή τους. Και ΠΑΕ με μπάτζετ εκατομμυρίων δεν μπορεί να φέρει έναν κανονικό επιθετικό -από όλο τον πλανήτη-, που τουλάχιστον να μην χαλάει τις φάσεις.
Ε, βάλε μια σημαδούρα στο «9» ρε φίλε, τουλάχιστον έχεις μια ελπίδα να κάνεις το «ένα-δυο». Να ακουμπήσεις την μπάλα και να επιστρέψει σε σένα.
Ομάδα με τέσσερις φορ, ο ένας χειρότερος από τον άλλο την περ. σεζόν, έπρεπε από ντροπή και μόνο για το σκάουτινγκ και εγωισμό, να φέρει φορ λίγο χειρότερο από τον Χάαλαντ.
Κι αυτοί έφεραν δυο (για την ακρίβεια ο ένας μας κατσικώθηκε), οι οποίοι στο Γ’ τοπικό, όχι δεν βγαίνουν πρώτοι σκόρερ, αλλά με δυσκολία θα φτάσουν διψήφια νούμερα.
Ο Θεόφιλος Μπασινάς (φωτό πάνω) έβαλε την περ. βδομάδα δυο γκολ σε 5 λεπτά στις καθυστερήσεις (92’ και 97’) και ο Ερμήλιος νίκησε 3-2 και εξασφάλισε πρόκριση στο Κύπελλο. Σου λέει είμαι φορ, θα βάλω γκολ, δεν θα παίζω την κολοκυθιά.
Και χθες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το παιδί σκόραρε εκ νέου και χάρισε το πρώτο τρίποντο στο γκρουπ κόντρα στον ΑΟ Κύμης.
Έχω το θάρρος, θα πάω εγώ να μιλήσω και στον κόουτς Ερμήλιο και στον πατέρα του Θεόφιλου, τον Κώστα, και θα καλέσω στα γραφεία της ΠΑΕ: 2310 954050 είναι το τηλέφωνο. Απηύδησα πλέον…
Ο Αλέκος Συνοδάκης (φωτό πάνω), 44 ετών, με κομμένο χιαστό αγνόησε το χειρουργείο και έβαλε γκολάρα στον αγώνα ΑΕΚ Χαλκίδας-ΑΕΧ 1-3. Κάνετε πλάκα τώρα;
Η Αρτάκη στο Κύπελλο νίκησε σχετικά εύκολα τον Άρη Πετρούπολης με 2-0, αλλά μετά από δυο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα κυνηγάει την ομάδα του Λάμπρου Πολίτη …από το -4.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξει η ψαλίδα, γιατί ναι μεν υπάρχει και δεύτερο πρωτάθλημα, τα πλέι οφ, αλλά οι ομάδες κουβαλάνε τους βαθμούς της regular season και δεν ξέρεις που θα σε στείλει και η κληρωτίδα: Να παίξεις στο σπίτι σου ή στην έδρα του άμεσου ανταγωνιστή σου, αφού η διαδικασία προβλέπει 3 εντός και 2 εκτός κατόπιν κλήρωσης...
Θα μπορούσε ο ΑΟΝΑ να φύγει με το διπλό από την Αφάντου, αλλά η μπάλα στις ευκαιρίες δεν ήθελε να μπει και κακά τα ψέματα η αρχή -που είναι το ήμισυ του παντός- δεν είναι ιδανική για τους ερυθροκίτρινους, που χθες εμφανίστηκαν με φοβερή ολόμαυρη στολή, σαν την παλιά Δόξα Δράμας.
Η Κάρυστος φιγουράρει μετά από δυο αγώνες ψηλότερα, έχοντας πάρει Χ σε έδρα ενός εκ των φαβορί και άσο, με έναν αντίπαλο που έμοιαζε βατός, αλλά πήγε να της κάνει τη ζημιά, αν και θα ήταν άδικο, γιατί η Κάρυστος άξιζε το τρίποντο και το κυνήγησε με λύσσα. Λυτρώθηκε στο 88’ και θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία στον Διαγόρα για το κόλπο γκρόσο.
Ο ΑΟΚ δεν έχει χάσει εκτός έδρας από Ολυμπιακό Β’, Νέα Ιωνία (…άλλη ιστορία τα πέναλτι) και Αρτάκη. Γιατί να μην …αλώσει τον Διαγόρα; Κι απ’ ότι βλέπω στη φωτογραφία (κάτω), δεν πρέπει να χάρηκε καθόλου ο πρόεδρος Παύλος Αλεξανδρής. Ορθή επανάληψη: Από τη χαρά του έκανε μονόζυγο στους παίκτες.
Ο Αμαρυνθιακός, που έχει απουσίες που του στοιχίζουν, χωρίς συγκομιδή έχει να ανέβει έναν «Γολγοθά», γιατί θα βγάλει διπλό φύλλο πορείας για Νέα Ιωνία και Κάρυστο μέχρι να ξαναγυρίσει στην έδρα του την 5η αγωνιστική.
Και αν τον πάρει από κάτω ψυχολογικά, οι άνθρωποί του θα κληθούν να αποδείξουν ότι έχουν γερό στομάχι και να συνεχίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας.
Στην Α’ ΕΠΣΕ η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΧ συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη «δραστηριότητα» …εκτός αγωνιστικού χώρου. Το καλό για τον Καρβέλη είναι ότι δεν παραλαμβάνει μια ομάδα με βαθμολογικό χάντικαπ. Ωστόσο, αναλαμβάνει να κρατήσει μια καυτή πατάτα με …μονόδρομο την επιτυχία, απέναντι σε έναν αποφασισμένο και μπαρουτοκαπνισμένο Ταμυναϊκό.
Επισημάναμε και στο κείμενο του παιχνιδιού με την Αιδηψό ότι έδωσε εντολή στον Στασινόπουλο να γυρίσει στόπερ, ενώ στο «6» ο Χατζηαντωνίου φαίνεται ότι είναι ένας κοντρολαρισμένος παίκτης, που μπορεί να ανταποκριθεί. Ο δε Νίκος Σταματάκος δεν είναι (σ.σ. δεν μπορεί να είναι) ο «πιστολέρο» του παρελθόντος, αλλά έχει την ποιότητα και τη θέληση να σου περάσει κάθετες, να κάνει το απρόβλεπτο. Αλλά η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται ενίσχυση στον άξονα.
Η Αιδηψός αδίκησε τον εαυτό της. Δεν λέω ότι μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, για να μην παρεξηγηθώ. Σίγουρα η απουσία του «Τσούξον» παίζει ρόλο, αλλά η ομάδα θα μπορούσε κάλλιστα να δηλώσει συμμετοχή σε φεστιβάλ λαθών.
Ο Δημήτρης Βαλκάνος ένιωθε το κλίμα αμφισβήτησης από την αρχή του καλοκαιριού. Όσοι καλλιέργησαν αυτό το κλίμα, δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει και λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θυμήθηκαν ότι τον αμφισβητούν.
Ο αντίλογος αναφέρει προφανώς ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη διαχείριση. Και από τη στιγμή που βρέθηκε φόρμουλα συνεργασίας με τον Καρβέλη, θεώρησαν ότι με αυτή τη συνθήκη ο ΑΟΧ έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο.
Ότι είχε συμβεί δηλαδή και στην περίπτωση του Αμαρυνθιακού πριν από δυο χρόνια, με ορίζοντα βέβαια όχι τον τίτλο -που ήταν κλειδωμένος με τον Βαλκάνο στον πάγκο-, αλλά τα μπαράζ ανόδου. Άλλο αν λίγους μήνες αργότερα ο Χρήστος Σουλάκος θεώρησε ότι η ομάδα της Βάθειας μπορεί να διεκδικήσει άνοδο στη SL2 και σήκωσε τσουνάμι σε ήρεμη θάλασσα.
Το τι θα έκανε ο ΑΟΧ με τον Βαλκάνο φέτος δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή ανέλαβε μια ομάδα που ήταν το 3ο φαβορί για την άνοδο …και μια χαρά πορεία έκανε. Αν δεν είχε χάσει το ντέρμπι με την Κάρυστο -που ήταν καλύτερος ο ΑΟΧ στο Στάδιο-, μπορεί η ιστορία να γραφόταν διαφορετικά.
Και πήρε -και- μια μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα στην Αρτάκη. Δεν θεωρώ ότι φεύγει αποτυχημένος ο Δημήτρης από τον ΑΟΧ. Πικραμένος σίγουρα, αλλά ευχαρίστησε τον σύλλογο. Ο Βιτόρια δεν χαιρέτησε καν τους παίκτες (έτσι είπε ο Μανωλιουδάκης).
Μετά την παραίτηση του Πάνου Τοκπασίδη (φωτό πάνω) και το Μαντούδι …περιμένει προπονητή. Ο κόουτς Τοκπασίδης έκανε αυτό που επιβάλλει η ποδοσφαιρική ηθική του και τον τιμάει η στάση του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι …παίζει το όνομα του Θανάση Αναγνώστου για τον πάγκο της Αναγέννησης, θα τηλεφωνήσουμε να μάθουμε, δεν έρχονται οι ειδήσεις ουρανοκατέβατες.
Ο Ελλήσποντος πέτυχε μια νίκη με την οποία θα ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος. Κοινώς, έγραψε ιστορία. Αθόρυβα με μια συνταγή που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, η ομάδα της Λαμψάκου πορεύεται με σοβαρότητα και ορθολογισμό και αξίζουν συγχαρητήρια και στον τεχνικό διευθυντή Αργύρη Μαστραγγελή και στη διοίκηση και στο τεχνικό επιτελείο.
Ο Μιχάλης Βασιλείου δεν είναι ο εμπειρότερος κόουτς, ρούκι θεωρείται, αλλά το ξεκίνημά του είναι εξαιρετικό.
Το σκορ για το Μαντούδι είναι βαρύ και ο σύλλογος δεν κρύφτηκε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια μελανή σελίδα. Αλλά φαινόταν ότι η ομάδα δεν πατάει καλά και μπαλατζάρει από την περίοδο του καλοκαιριού. Σίγουρα, όμως, τέτοιο πράγμα δεν το περιμέναμε. Και μάλιστα σε μια μέρα που γιόρταζε το Μαντούδι με πανηγύρι. Επίσης το σλόγκαν «νέα εποχή» δεν το λες και απόλυτα πετυχημένο.
Το Σάββατο είδα το ματς του Λήλα με τη Δροσιά. Ο πρώην πρόεδρος της Ερέτριας Θέμης Κοντσιλίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Γιώργου Λάμπρου.
Το ίδιο και ο κόουτς του Δύστου Γιώργος Τζόκας, ο οποίος βρέθηκε στο Βασιλικό. Επί λέξει μου είπε χθες «μου έκαναν τρομερή εντύπωση η ενέργεια και τα τρεξίματα της Δροσιάς».
Ο Λήλας δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κάμψει την αντίσταση του ΑΠΚΟ, με τον Λάμπρου να δηλώνει ότι είναι μια ομάδα με εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά των περασμένων ετών και πλέον ο ίδιος καλείται να διαχειριστεί ένα γκρουπ που δεν θα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, αλλά θα …μασάει σίδερα μέσα στο γήπεδο για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
ΥΓ: Προβλέπεται ο κόσμος να βγάλει γούστα με τη φετινή ΑΓΕΧ στο μπάσκετ και στην Elite League. Με το καλημέρα έριξε ...δεκάρες σε Λαύριο εκτός και Κόροιβο στην Κάνηθο, δυο ομάδες με εμπειρία Basket League!