Πένες με σάλτσα μανιταριών
Υλικά:
• 250 γραμ. πένες βρασμένες
• 300 γραμ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
• 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2-3 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 70 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν όλη την υγρασία τους.
Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πένες και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή σας απόλαυση!