Αλευρόπιτα

Αλευρόπιτα
10 Οκτωβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά:

• 500 γραμ. αλεύρι

• 400 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

• 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 220 ml γάλα

• πιπέρι

• ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

 

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να πυρώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και έτσι όπως είναι πυρωμένο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πίτας και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή