Κέικ με γιαούρτι
Υλικά:
• 320 γραμ. αλεύρι
• 230 γραμ. γιαούρτι
• 350 γραμ. ζάχαρη
• 230 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
• 30 ml χυμό λεμονιού
• 6 αβγά
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε εναλλάξ σε δόσεις το γιαούρτι και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!