Κοτόπουλο με καυτερή πιπεριά
Υλικά:
• 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε κομμάτια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
• 60 γραμ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 ml λευκό κρασί
• 60 γραμ. soy sauce χωρίς αλάτι
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις μεριές. Έπειτα, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Αφού σοταριστούν τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στο τηγάνι στη soy sauce, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
Καλή σας απόλαυση!