ΑΡΤΑΚΗ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-1: Οι νεοφώτιστοι πίκραναν τους γηπεδούχους και πανηγύρισαν στο τέλος την ιστορική ισοπαλία

ΑΡΤΑΚΗ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-1: Οι νεοφώτιστοι πίκραναν τους γηπεδούχους και πανηγύρισαν στο τέλος την ιστορική ισοπαλία
21 Σεπτεμβρίου 2025, 21:35
A+ A-
Καλές αποκρούσεις από τον Διαμαντή - Μεγάλη ευκαιρία από τον Σπηλιώτη.

Με ένα γκολ η καθεμιά και έναν βαθμό συγκομιδή μπήκαν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η "παλιά" στον χώρο Αρτάκη και η νεοφώτιστη Κάρυστος.

Η ευβοϊκή μονομαχία έληξε με ισοπαλία 1-1 και οι "νότιοι" πανηγύρισαν στο τέλος το "Χ" στο ιστορικό γι' αυτούς ματς (το πρώτο σε εθνική κατηγορία), πικραίνοντας τους ερυθροκίτρινους, οι οποίοι ήθελαν να μπουν με το δεξί στην πρεμιέρα.

Αρκετά καλό ματς με αρκετές φάσεις. Δυνατές και οι δυο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο η Κάρυστος πρόσεξε την άμυνά της και έβγαινε στην κόντρα. Σε μια απ' αυτές πέτυχε και γκολ με τον Ταχματζίδη, πέντε λεπτά πριν λήξει το 45λεπτο κι έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη ο ΑΟΝΑ μπήκε καλύτερα, πίεσε αρκετά, αλλά πέτυχε μόνο ένα γκολ με τον αμυντικό Καπετανάκη στο 60'.

Αρκετά καλές αποκρούσεις έκανε ο Διαμαντής των φιλοξενούμενων, αλλά και ο Σπηλιώτης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία σε κενό τέρμα για την Κάρυστο, που είχε κι άλλη καλή φάση με τον σκόρερ της.

Ο Γιώργος Βαζάκας ξεκίνησε τον ΑΟΝΑ με μια αλλαγή στην 11άδα σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου την περ. Κυριακή με τον Αρη Πετρούπολης  (ο νεοαποκτηθείς Βουκμίροβιτς αντί του Στρέμπα).

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης της Καρύστου δεν είχε τον Σπηλιώτη (σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Νέα Ιωνία), που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και είχε στην αρχική 11άδα τον Ραβιόλο.

Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου ήταν πολύ καλοί στα μετόπισθεν και κράτησαν μακριά από την περιοχή τους, τους αντιπάλους, οι οποίοι απείλησαν στο 5' με μια κεφαλιά (την έπιασε πολύ δύσκολα) του Αλεξίου, αλλά κι ένα σουτ του πολύ καλού Τσιώλη έξω από την περιοχή στο 34'.

Η Κάρυστος με οργανωτή τον Κοροβέση και δραστήριους τους Παπαθανασίου, Παπαδάκη, προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να γίνουν επικίνδυνοι, αλλά κι αυτοί δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Κίναλη.

Ομως, στο 40' ...έβαλαν φωτιά στην εξέδρα των φίλων τους και ...ζόρια στον ΑΟΝΑ. Ο Ζάνι με εξαιρετική ενέργεια έδωσε ...ασίστ (...πάρτο-βάλτο) στον Ταχματζίδη κι αυτός ψύχραιμα απέναντι από τον Κίναλη πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, παραλίγο η Κάρυστος να κάνει το 0-2 με τον Παπαθανασίου σχεδόν μόνο του απέναντι στην εστία να πιάνει το σουτ και τον Κίναλη να αποκρούει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο Βαζάκας έβγαλε τον Βουκμίροβιτς και πέρασε τον Ρουμπιέ δίπλα στον Αλεξίου ενισχύοντας την επιθετική του γραμμή.

Η πρώτη απειλή ήρθε από στημένο και συγκεκριμένα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Αλεξίου, που δεν βρήκε δίχτυα, χάρη στη σωστή επέμβαση του Διαμαντή.

Λίγο αργότερα, όμως, πάλι από στημένο και συγκεκριμένα από κόρνερ του Αναστασόπουλου, ο Καπετανάκης ισοφάρισε (1-1) με δυνατή κεφαλιά.

Κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Καρύστου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για επιθετικό φάουλ (από άλλον παίκτη του ΑΟΝΑ).

Δυο λεπτά αργότερα έγινε μια απίθανη κόντρα (σε διώξιμο του Διαμαντή η μπάλα βρήκε τον Ντονκόρ) η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία των φιλοξενουμένων, αλλά έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 65' ο Μαγκαφίνης έριξε στη μάχη τον Σπηλιώτη και σχεδόν αμέσως από λάθος του τερματοφύλακα Κίναλη, βρέθηκε έξω από την περιοχή με την μπάλα στα πόδια και κενή την εστία, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Στο 70' η ωραία ενέργεια του Τσιώλη δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού πάλι ο Διαμαντής είχε καλύψει το πεδίο και απέκρουσε.

Λίγο μετά ο Ντονκόρ σε ωραία σέντρα του αρκετά επικίνδυνου Αλεξίου προλαβαίνει και διώχνει  παίρνοντας ...την μπουκιά από το στόμα του Ρουμπιέ, ο οποίος θα βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση για γκολ.

Αλλά και η Κάρυστος πλησίασε πάλι κοντά στο γκολ όταν από πάσα του Σπηλιώτη η μπάλα πήγε στον Ταχματζίδη που πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΟΝΑ, αλλοιίωσε με τα ακροδάχτυλα την πορεία της μπάλας, η οποία στη συνέχεια αποκρούστηκε από τον Αγγέλου μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία και λίγο πριν φτάσει στον αμαρκάριστο Παπαδάκη.

Στο 77' πάλι ο Διαμαντής σταματά το ωραίο σουτ του Τσιώλη μέσα από την περιοχή και στο 90' στο όμορφο γυριστό του Ρουμπιέ -κι αυτό μέσα από την περιοχή- η μπάλα έφυγε άουτ.

Κι έτσι, με το τελευταίο σφύριγμα, οι της Αρτάκης δεν έδειχναν καθόλου ικανοποιημένοι, σε αντίθεση με τους Καρυστινούς που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 100 και παραπάνω φιλάθλους που τους συμπαραστάθηκαν.

Διαιτησία: Κασίδης, Κατελανάκης–Γεωργίου (Αθηνών).

Οι Καρυστινοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μια φάση (17')  από μπάσιμο του Παπαθανασίου και επέμβαση του Καπετανάκη και οι της Αρτάκης λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου σε μια φάση ανάμεσα στον Τσουλκάνη και τον Ρουμπιέ.

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Γ. Βαζάκας): Κίναλης, Αγγέλου (86' Σπυρου), Γαλατάς, Τσούπρος, Καπετανάκης, Λάσκαρης (88' Σάντο), Βουκμίροβιτς (46' Ρουμπιές), Αναστασόπουλος, Αλεξίου, Τσιώλης, Γκιόσι (61' Στρέμπας).

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Δ, Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Ραβιόλος (65' Σπηλιώτης), Παπαδόπουλος (78' Μανιάτης), Τσουλκάνης, Ντόνκορ, Ζάνι (56' Γεωργιακάκης) , Παπαδάκης, Κοροβέσης, Ταχματζίδης, Παπαθανασίου, Βουγιούκας.

Επιστροφή