ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αυτές είναι οι προτάσεις του φορέα για τις εργασίες συντήρησης στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
18 Σεπτεμβρίου 2025, 20:40
Η πρώτη πρόταση είναι να μετατεθεί ο χρονικός ορίζοντας των εργασιών, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της λεωφόρου Βενιζέλου.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των επικείμενων εργασιών συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας και σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Εύβοιας, το Επιμελητήριο Εύβοιας καταθέτει τις εξής προτάσεις:
- Έναρξη των εργασιών μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
- Εκτέλεση εργασιών αποκλειστικά κατά τις νυχτερινές ώρες.
- Μέριμνα ώστε οι εργασίες να πραγματοποιηθούν χωρίς πλήρη αποκλεισμό της γέφυρας.
- Εξέταση ενίσχυσης δρομολογίων ΟΣΕ και αξιοποίησης θαλάσσιων μεταφορών με πλωτά μέσα.
- Διασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία).
- Μέριμνα εκ μέρους του αρμόδιου φορέα ΟΛΝΕ ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της παλαιάς γέφυρας κατά τη διάρκεια των εργασιών στην Υψηλή.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας τονίζει ότι οποιοσδήποτε ελλιπής ή λανθασμένος σχεδιασμός θα προκαλέσει αλυσιδωτές δυσλειτουργίες στη Χαλκίδα και σε ολόκληρο τον νομό, με σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.