Κέικ με κιμά

Κέικ με κιμά
26 Σεπτεμβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Η αλμυρή εκδοχή, που θα ...σαγηνεύσει τον ουρανίσκο σας!

Υλικά:

• 350 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη

• 2 καρότα τριμμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 1 κ.γ. θυμάρι

• 1 κ.γ. ρίγανη

• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έξτρα για τη φόρμα του κέικ

• 250 γραμ. γιαούρτι

• 2 αβγά

• 60 ml ελαιόλαδο

• 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

• 50 ml γάλα φρέσκο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς απ' όλες τις μεριές.

Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα καρότα, το θυμάρι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, τα 2/3 από τη γραβιέρα και το γάλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή