Ταχινόσουπα
Υλικά:
• 250 γραμ. ταχίνι
• 120 γραμ. φιδές
• 2 lt νερό
• 1 κύβος λαχανικών
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
• αλάτι
• πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το φιδέ, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε μία κουτάλα από το νερό στο οποίο βράζει ο φιδές και ανακατεύουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες δύο φορές, μέχρι να αραιώσει καλά το μείγμα με το ταχίνι.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο τη σούπα, ώστε να "δέσει". Σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!