Τυροπιτάρι
Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 400 γραμ. αλεύρι και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
• 70 ml ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
• 200 ml νερό
• 10 ml ξίδι λευκό
• 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
• 500 γραμ. φέτα
• 2 αβγά
• πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
• μπόλικο ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και χτυπάμε με το γάντζο για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια λεία, ελαστική ζύμη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ "σπάμε" τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα αβγά και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την κόβουμε σε 5 ίσα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 20-25 εκ.
Πασπαλίζουμε το κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο και βάζουμε γέμιση στο κέντρο.
Αλείφουμε τη ζύμη περιμετρικά με νερό, ώστε να κολλήσει στο δίπλωμα.
Κλείνουμε τη ζύμη σε φάκελο, τοποθετούμε σε τηγάνι, στο οποίο έχουμε ζεστάνει αρκετό ηλιέλαιο, και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά την κάθε μεριά.
Αφού τηγανίσουμε και από τις δύο μεριές, τοποθετούμε το κάθε τυροπιτάρι σε απορροφητικό χαρτί για να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Καλή σας απόλαυση!