ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 5-3 πεν. (ΚΥΠΕΛΛΟ): Άδοξος αποκλεισμός - Αστόχησε από την άσπρη βούλα στην κανονική διάρκεια και λύγισε στην ρωσική ρουλέτα! (φωτό)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ 5-3 πεν. (ΚΥΠΕΛΛΟ): Άδοξος αποκλεισμός - Αστόχησε από την άσπρη βούλα στην κανονική διάρκεια και λύγισε στην ρωσική ρουλέτα! (φωτό)
7 Σεπτεμβρίου 2025, 20:51
A+ A-
Χωρίς γκολ η κανονική διάρκεια.

Παλικαρίσια αγωνίστηκε η Κάρυστος στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων κόντρα στη Νέα Ιωνία, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Ο κανονικός αγώνας έληξε χωρίς γκολ (0-0) και στη ρωσική ρουλέτα ο ΑΟΚ λύγισε με 5-3.

Θυμίζουμε ότι από φέτος στα Κύπελλα Ελλάδας η ...ισόπαλη κανονική διάρκεια δεν έχει παράταση, αλλά απευθείας πέναλτι.

Θα μπορούσε η Κάρυστος να προηγηθεί στο σκορ στα μισά του β' ημιχρόνου, αλλά στο 63' ο Νίκος Κοροβέσης αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η ομάδα της Εύβοιας κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Σπηλιώτη από τον Αντωνόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε "όχι" στον Κοροβέση.

Στα πέναλτι για τη Νέα Ιωνία ευστόχησαν οι Πλατέλλας, Καμαρά, Δρίκος, Γλυνός και Βέση, ενώ για τον ΑΟ Καρύστου οι Παπαδάκης, Σπηλιώτης και Παπαδόπουλος. 

'Μοιραίος' εκ νέου ήταν ο Κοροβέσης (στο πρώτο πέναλτι) από πλευράς Καρύστου.

Η Κάρυστος ήταν πιο δραστήρια στο πρώτο μέρος και ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά. Είχε καλύτερη ανάπτυξη, πλαγιοκοπήσεις με σέντρες, ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου αμυντικά.
 

 

Στο 4' ο Σπηλιώτης έκανε μια ωραία σέντρα από αριστερά, ο Ταχματζίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής και αυτή η κατέληξε λίγο άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
 
 
Από στημένο απείλησε για πρώτη φορά η Νέα Ιωνία στο 25' σε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Γλινού (η μπάλα έφυγε άουτ), ενώ η τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου ανήκε στην Κάρυστο, όταν στο 43' ωραία παράλληλη του Παπαδάκη δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί  ο Ταχματζίδης.
 
 
Στο 50' μπήκε αλλαγή ο Πλατέλλας και η ομάδα της Νέας Ιωνίας άρχισε να ανεβαίνει επιθετικά. Ομως, η Κάρυστος ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο να πάρει πρώτη το προβάδισμα, που ίσως άλλαζε και τη ροή του ματς, αλλά όπως προαναφέρθηκε ο τερματοφύλακας Αντωνόπουλος, που υπέκυψε στην εσχάτη των ποινών, ...διόρθωσε το λάθος του, αποκρούοντας το πέναλτι του Κοροβέση.
 
Αμέσως μετά, η Νέα Ιωνία έφθασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Κοκόρια, αλλά ο Διαμαντής δεν άφησε να προηγηθεί η αντίπαλη ομάδα. Ο ίδιος έκανε άλλη μια θαυμάσια απόκρουση σε νέα κεφαλιά του Σταματόπουλου στο 84'.
 
 

Διαιτησία: Φώτης Ντάουλας, Χρήστος Παύλος-Νίκος Μαυροκορδόπουλος (Δ. Αττικής).

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Αντωνόπουλος, Τσεβάς, Λιοφάγος, Βέση, Γλυνός, Καμαρά, Σάκα (65’ Κοκόριας), Δρίκος, Σταματόπουλος (85’ Παπαζήσης), Καψάλης (50’ Πλατέλλας), Παρασκευόπουλος (85’ Ηλιόπουλος).

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Βουγιούκας (60’ Μανιάτης), Παπαδόπουλος, Ντόνκορ (79’ Ραβιόλος), Τσουλκάνης, Ζάνι, Παπαδάκης, Κοροβέσης, Ταχματζίδης (79’ Γεωργιακάκης), Σπηλιώτης, Παπαθανασίου.

 

Επιστροφή