ΧΑΛΚΙΔΑ: Έξαλλος ο Βασίλης Ευθυμίου με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έξαλλος ο Βασίλης Ευθυμίου με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
7 Σεπτεμβρίου 2025, 15:01
A+ A-
" Ραντεβού στις κάλπες" σχολιάζει με νόημα ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Εύβοιας.

 Άστραψε και βρόντηξε ο Βασίλης Ευθυμίου, πρόεδρος Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας "Ο Ξένιος Ζευς", ο οποίος έγινε έξαλλος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχόλιο του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Βασίλης Ευθυμίου τονίζει ότι "ο κλάδος της εστίασης βρέθηκε ξανά στην απόλυτη απαξίωση" και επισημαίνει:

" Στη φετινή ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός απέδειξε για ακόμη μία φορά την πλήρη αδιαφορία του για τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας: τον κλάδο της εστίασης.
Δεν υπήρξε καμία αναφορά, ούτε καν η λέξη «εστίαση».

  • Δεν ανακοινώθηκε ούτε ένα μέτρο στήριξης.
  • Δεν υπήρξε μείωση του μνημονιακού ΦΠΑ που βαραίνει τον σερβιριζόμενο καφέ και τα ροφήματα.
  • Δεν υπήρξε ελάφρυνση της φορολογίας που ο ίδιος αύξησε.

Από το 2019 ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόταν ότι θα μειώσει φόρους και ΦΠΑ. Σήμερα, αντίθετα, τους έχει αυξήσει, οδηγώντας χιλιάδες επιχειρήσεις σε απόγνωση και βάζοντας τον κλάδο σε τροχιά συρρίκνωσης.

Ο κλάδος της εστίασης, που στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, έμεινε ξανά στο περιθώριο. Η σιωπή της κυβέρνησης είναι προσβολή για όλους μας.

Η οργή μας δεν θα σβήσει. Η απάντηση θα δοθεί εκεί που πραγματικά μετρά:
Ραντεβού στις κάλπες." 
 

Επιστροφή