Κεφτέδες πατάτας-τόνου

Κεφτέδες πατάτας-τόνου
15 Σεπτεμβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Τραγανό και αφράτο ορεκτικό!

Υλικά:

• 300 γραμ. πατάτες

• 1 κονσέρβα τόνου

• 1 αβγό

• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

• 130 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τον τόνο, τον βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβγό, 65 γραμ. από τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε κεφτέδες, τους οποίους πανάρουμε στην υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δυνατή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή