Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού
5 Σεπτεμβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Τέλεια ισορροπία γεύσης-υφής!

Υλικά:

Για το κέικ:

• 300 γραμ. καρότα τριμμένα

• 6 αβγά

• 350 γραμ. καστανή ζάχαρη

• 350 ml ηλιέλαιο

• 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• 60 γραμ. ινδοκάρυδο

 

Για την κρέμα τυριού:

• 80 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

• 200 γραμ. τυρί κρέμα

• 1 βανίλια

• 100 γραμ. άχνη

 

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, την καστανή ζάχαρη και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μία λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

 

Για την κρέμα τυριού:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά να αφρατέψει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Ξεφορμάρουμε το κέικ και το καλύπτουμε όλο με την κρέμα τυριού.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή