Περιπέτεια για ιστιοφόρο με δύο επιβαίνοντες μεταξύ Καρύστου και Άνδρου
Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Αυγούστου παρουσίασε μηχανική βλάβη ένα ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Πολωνίας, με 2 επιβαίνοντες ( έναν Έλληνα και ένα Λιθουανό) στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Άνδρου.
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Καρύστου και της Άνδρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος.
Στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα αλιευτικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Το ιστιοφόρο κατέπλευσε με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους στο λιμάνι της Καρύστου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.