ΕΥΒΟΙΑ: Τοπικά προϊόντα, πολιτισμός και γαστρονομία στην καρδιά της Αιδηψού
Το διήμερο 1-2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση», μια διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τοπικά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας και οι άνθρωποι που τα παράγουν. Δεκαεπτά παραγωγοί από την Περιφέρεια συμμετείχαν με αυθεντικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν.
Ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ είχαν οι μαγειρικές παρουσιάσεις, υπό την καθοδήγηση της Everyday chef Ελισάβετ Κοντοκώστα. Γυναίκες από τους πολιτιστικούς συλλόγους Καστανιώτισσας, Κοκκινομηλιάς και Γιάλτρων αξιοποίησαν προϊόντα των εκθετών και παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, μετατρέποντας τη γαστρονομία σε ζωντανή εμπειρία.
Το Φεστιβάλ πλαισίωσαν με παραδοσιακή μουσική και χορούς τα μέλη του Χορευτικού Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αιδηψού, δίνοντας ρυθμό και τοπικό χρώμα στην εκδήλωση.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε και συμβολική απονομή τιμητικών πλακετών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη και τον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Ροβιών, ως αναγνώριση της πολυετούς συμβολής τους στην ανάδειξη της αγροδιατροφής και της ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας.