ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΙΣΣΩΝΑΣ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην κεντρική Εύβοια απειλεί και περιοχές της Χαλκίδας

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΙΣΣΩΝΑΣ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην κεντρική Εύβοια απειλεί και περιοχές της Χαλκίδας
26 Ιουλίου 2025, 19:00
A+ A-
Κάηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις πυροσβέστες. Εκκενώνεται ο Δοκός.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά, που ξεκίνησε στην Εύβοια, το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Ιουλίου, ανάμεσα στα χωριά Τριάδα και Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Όπως έγινε γνωστό, δύο πυροσβεστικά οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ 4 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Ήχησαν διαδοχικά μηνύματα του 112 για εκκένωση της περιοχής του Πισσώνα (τελευταίο στις 6:40 το απόγευμα). 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η φωτιά στην κεντρική Εύβοια κατευθύνεται προς τις ανατολικές περιοχές της Χαλκίδας. 

Στις 7 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112, ώστε να εκκενωθεί ο Δοκός!

Στην φωτιά επιχειρούν 128 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 6 πεζοπόρα, 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ ο Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας έκανε έκκληση για την εκκένωση του Κυνοκομείου του Δήμου Χαλκιδέων, στο οποίο φιλοξενούνται 200 ζώα. Τα ζώα αφέθηκαν ελεύθερα για να γλιτώσουν από τις φλόγες και οι ζωόφιλοι τα μεταφέρουν στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά. 

Επιστροφή