Ο Όλυμπος ψήλωσε, οι νερατζούρι, η λεπτή γραμμή της Αρτάκης και το όνειρο της Καρύστου
*Του Γιάννη Τρυφωνίδη
Έβλεπα πριν λίγες μέρες την ταινία «Ο Όλυμπος έπεσε» όπου Κορεάτες τρομοκράτες κάνουν κόσκινο τον Λευκό Οίκο και κρατάνε όμηρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά εμφανίζεται ο πράκτορας Μάικ και κάνει με τη σειρά του, τους Κορεάτες να τρέχουν κατοστάρι.
Στο θερινό σινεμά της ποδοσφαιρικής Εύβοιας έσπασε τα ταμεία η ταινία «Ο Όλυμπος ψήλωσε», με τον Κώστα Σπανό, ένα παιδί που θα μπορούσε να παίξει και στη Γ’ Εθνική με τον Σχηματάρι (σ.σ. αν ανέβει τελικά) να λέει το «ναι» στην ομάδα της Γυμνού, που βάζει κάτι παραπάνω από σοβαρή υποψηφιότητα για άνοδο-επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.
Με υλικά της Γ’ Εθνικής, αλλά και της SL2 επιχειρεί η Αρτάκη να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα (σ.σ. περιμένουμε με αγωνία τον όμιλο) και η γραμμή που χωρίζει τη φιλοδοξία από την υπέρβαση είναι λεπτή.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η συμφωνία με τον «πορτιέρε» Θεοχάρη από την ΑΕΚ που έγινε και ...εξώφυλλο στο SDNA, το οποίο χαρακτήρισε το πρότζεκτ του ΑΟΝΑ ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στην 3η τη τάξει Εθνική κατηγορία. Σίγουρα θα χάρηκε ο Βαγιάννης.
Βέβαια, η Αρτάκη έχασε τον Γιάκο, ο οποίος παρουσιάστηκε από την Ελλάς Σύρου, όχι σαν να μην έφυγε ποτέ, αλλά ...λες και είχε πάει δυο χρόνια να πολεμήσει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κι επέστρεψε με τιμές και δόξες.
Ο Γιάκος ήρθε στην Αρτάκη, πέρασε εργομετρικά, αναχώρησε, ξαναγύρισε, έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο, βγήκε το φωτογραφικό κλικ, υπέγραψε κι ένα χαρτί (όχι ακριβώς συμβόλαιο, γιατί δεν είχε την ελευθέρας στα χέρια του), αλλά δεν ξαναγύρισε.
Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ηθικά δεν ήταν σωστό αυτό που έπραξε (μάλλον το μετάνιωσε), αλλά η Αρτάκη έχει πολλά στο κεφάλι της και δεν ήταν διατεθειμένη να το τραβήξει στα άκρα.
Κι όπως έλεγαν κύκλοι της «άμα δεν θέλει ένας παίκτης, δεν θα τον παρακαλάμε».
Σίγουρα, όμως, ο οργανισμός βγήκε εκτεθειμένος. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια απλή διαρροή μεταγραφής, ο Γιάκος μόνο ...επίτιμος δημότης δεν έγινε ...το λίγο που κάθισε στην περιοχή.
Ο ΑΟΝΑ αφήνει πίσω του την «ανορθογραφία» και προχωράει τον σχεδιασμό ...και τις ετοιμασίες για τη συνέλευση της Τετάρτης, όπου θα παρουσιαστούν επίσημα Βαζάκας και μεταγραφές.
Ο Κοροβέσης πήγε στην Κάρυστο. Κυκλοφόρησε μια φήμη ότι ο Γιάκος ήθελε να έχει συμπαίκτη τον Κοροβέση, -με τον οποίο ήταν παρέα στον ΠΑΣ- και τον ...χάλασε η αποχώρηση του Νίκου, αλλά σε έναν χωρισμό τα σενάρια είναι αμέτρητα. Την απόλυτη αλήθεια την γνωρίζουν οι πρωταγωνιστές.
Για την Κάρυστο, που μέχρι πρότινος πάλευε να σωθεί στο Α’ τοπικό, δεν είναι λίγο πράγμα να φέρνει στη νότια Εύβοια, παίκτες όπως ο Κουτσιανικούλης (σ.σ. κρέμασε εντέλει τα παπούτσια του) και ο Κοροβέσης. Τα δελφίνια ζουν τ' όνειρό τους!
Τώρα στο γήπεδο Καρύστου δεν θα έχουν και ...άπλα να παίζουν τα "Κοροβεσάκια", ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, τα οποία στο γήπεδο της Αρτάκης, το ένα κυνηγούσε το άλλο και έτρεχε να τα μαζέψει η μαμά τους.
Το κοριτσάκι πέταγε και την πιπίλα από την εξέδρα. Πιο πολλά χιλιόμετρα έγραφε η μαμά στην εξέδρα, παρά ο Κοροβέσης στο χορτάρι.
Ο ΑΟ Χαλκίς ανέβασε φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη σημείωση ότι παρότι ήθελε να φορέσει την κυανόμαυρη φανέλα, η επιθυμία του δεν θα εκπληρωθεί (με αφορμή τη σκασιά με το σκάφος του στη Βόρεια Εύβοια).
Όχι ότι δεν έχω ικανό τον Σωτηρίου να νοίκιαζε φουσκωτό και να εξαντλούσε τα περιθώρια...
Εντάξει, εγώ δεν γέλασα και πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που δεν είχε σίγουρα πλάκα ήταν η γκάφα του διαχειριστή της σελίδας στο Facebook, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΑΟΧ «ροσονέρι» και όχι «νερατζούρι». Αυτό σηκώνει και επίπληξη από την Ίντερ, που είναι η Χαλκίδα της Ιταλίας. Ας είναι οι αστοχίες σε αυτά...
Διότι μεταγραφικά ο ΑΟΧ έχει προχωρήσει σε ποιοτικές προσθήκες και ...πάμε για κούρσα δυο ταχυτήτων (ο άλλος ανταγωνιστής είναι ο Ταμυναϊκός).
Η Χαλκίδα «πονάει» στα χαφ και στην ατζέντα έχει και «δεκάρι» από την Αθήνα.
Ούτε ο Ταμυναϊκός έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές. Φαντάζομαι θα μείνει στο ρόστερ ο Μπράχα. Διαφορετικά, δυσκολεύομαι να βρω κεντρικό επιθετικό με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αλλιώς θα προχωρήσει ο Ντόβολης με «συνταγή» Λουτσέσκου (με περιφερειακούς).
Ο Λήλας δεν θα πειράξει αρκετά το ρόστερ και θα κάνει μετρημένες, αλλά ποιοτικές προσθήκες (ήδη πήρε Γκιόκα και Μπαλαμπάνη), ενώ και οι κινήσεις του ΑΠΣ Σταυρού (Τσιαμπαλής, Μάλλιαρης, Κολώνιας) καθιστούν άκρως υπολογίσιμο το γκρουπ του Άγγελου Βογιατζή.
Ουδέτεροι ...βλέπουν και τη Μακρυκάπα δυνατή, στην επιστροφή του Βαγγέλη Ζέρβα, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.
Εννοείται η Προποντίδα στα 100 χρόνια της θα βαδίσει με αγωνιστική αξιοπρέπεια (σ.σ. μαγκιά η απόκτηση των Βεσέλι και Κανάνι).
Εντάξει δεν θα προσγειωθεί ο Κουσκούτης με ελικόπτερο στον Βούρκο και θα πει στον Αυλωνίτη και τους παίκτες «πάμε να δημιουργήσουμε ένα θαύμα», όπως έκανε ο Ιβάν, αλλά όσο να ‘ναι, ο Πέτρος Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Όπως όλοι οι παράγοντες που «ματώνουν» οικονομικά σε δύσκολες εποχές και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πληρώνεται αδρά. Δίκαια ή άδικα είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά οι παράγοντες διαμαρτύρονται ότι τα ποσά έχουν ξεφύγει.