Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Χοιρινή τηγανιά με πράσο
8 Αυγούστου 2025, 07:00
A+ A-
"Μεθυσμένη" και μεθυστική συνταγή!

Υλικά:

• 300 γραμ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών

• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

• 2 πράσα κομμένα σε φέτες

• 1/4 φλιτζ. κονιάκ

• 150 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ

• αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το χοιρινό.

Ανακατεύουμε συχνά, ώστε να ροδίσει το κρέας απ' όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και "σβήνουμε" με το κονιάκ.

Μόλις η τηγανιά "πιει" όλα τα υγρά της, προσθέτουμε αλάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, ώστε να λιώσει.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή