Μπισκότα καραμέλας

Μπισκότα καραμέλας
1 Αυγούστου 2025, 07:00
A+ A-
Θα γίνουν ανάρπαστα!

Υλικά:

• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο

• 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Έπειτα, πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή