Μπισκότα καραμέλας
Υλικά:
• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
• 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα, πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή σας απόλαυση!