Σαλάτα με προσούτο και πεπόνι
Υλικά:
• 2 φλιτζ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
• 1 συσκευασία πράσινης σαλάτας
• 1 ματσάκι ρόκα
• 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 4 φέτες πεπόνι κομμένες σε κομμάτια
• 4 φέτες προσούτο
• 150 γραμ. ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια
Για το dressing:
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. μπαλσάμικο
• 2 λιαστές ντομάτες
• 1/2 κ.γ. μέλι
• αλάτι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε το προσούτο σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, ώστε να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στήνουμε τα λαχανικά μας σε μία ανοιχτή πιατέλα και προσθέτουμε το πεπόνι.
Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο, το ρίχνουμε στη σαλάτα και προσθέτουμε και το ανθότυρο.
Για το dressing:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε μία κρέμα. Περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα.
Καλή σας απόλαυση!