Τούρτα-κορμός σοκολάτας

Τούρτα-κορμός σοκολάτας
25 Ιουλίου 2025, 07:00
A+ A-
Λατρεμένη από μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

• 500 γραμ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα

• 200 γραμ. καρύδια τριμμένα

• 200 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

• 150 γραμ. βούτυρο

• 1 ζαχαρούχο γάλα

• 1 σφηνάκι λικέρ

• 50 γραμ. κακάο

• 1 βανίλια

 

Για την γκανάζ:

• 200 ml κρέμα γάλακτος

• 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα, το κακάο και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα (δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα) και ρίχνουμε στο τέλος το λικέρ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ και με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε μία φόρμα για τούρτα.

 

Για την γκανάζ:

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Περιχύνουμε την τούρτα-κορμό με την γκανάζ, τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και στη συνέχεια γαρνίρουμε την τούρτα με ό,τι μας αρέσει.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή