Ραβανί με κρέμα
Υλικά:
Για το ραβανί:
• 500 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
• 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
• 280 ml φρέσκο γάλα
• 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
• Κανέλα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
• 2,5 φλιτζ. ζάχαρη
• 2 φλτζ. νερό
Για την κρέμα:
• 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
• 600 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Για το ραβανί:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη σόδα και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα της σόδας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, δεν ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 8 λεπτά.
Καυτό, όπως είναι, σιροπιάζουμε λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του ραβανί. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στο ραβανί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να "σφίξει" το γλυκό.
Καλή σας απόλαυση!