Χοιρινό με μελιτζάνες
Υλικά:
• 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
• 2 ντομάτες τριμμένες
• 1 κ.σ. πελτές
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
• ελαιόλαδο
• κανέλα
• μπαχάρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό απ' όλες τις πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες και με ένα πινέλο τις λαδώνουμε. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις το κρέας βράσει και οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, στρώνουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω στις μελιτζάνες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε το ταψί. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Καλή σας απόλαυση!