Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια
Υλικά:
• 300 γραμ. βρασμένο ρύζι
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 250 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
• 1,5 κ.γ. κάρυ
• 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 40 ml ελαιόλαδο
• 4 αβγά χτυπημένα
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή αν έχετε γουόκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το ρύζι, την πιπεριά τσίλι, το κάρυ, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε το ρύζι για λίγα λεπτά και, μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαζεύουμε στα τοιχώματα του τηγανιού αφήνοντας κενό στο κέντρο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε αυτό το κενό τα αβγά και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ανακατεύουμε όλο το μείγμα φέρνοντας το ρύζι από τις άκρες στο κέντρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλή σας απόλαυση!