ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Θρησκευτική γιορτή με ευλάβεια και κεράσματα για την γιορτή των Αγίων Αναργύρων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Θρησκευτική γιορτή με ευλάβεια και κεράσματα για την γιορτή των Αγίων Αναργύρων
3 Ιουλίου 2025, 20:05
A+ A-
Στο παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Με εκκλησιαστική ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο εντός του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, τελέστηκε ιερή αγρυπνία, συλλειτουργούντων των:

  • Αρχιμανδρίτη Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος και προϊσταμένου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
  • Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Χρήστου, προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Παρεκκλησίου.
  • Οικονόμου Αναστασίου Χρήστου, προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας.

Στη θρησκευτική πανήγυρη συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνο Χροναίο, η Διευθύνουσα Νοσηλευτικού Ευρυδίκη Δεληγιώργη, ιατροί και νοσηλευτές, καθώς και συγγενείς ασθενών και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Έψαλλαν οι αναγνώστες της Μητρόπολης Αναστάσιος Καλαφάτης και Μιχάλης Επιτήδειος.

Στο τέλος ο π. Θεοφύλακτος ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι αρωγοί σε όσους εργάζονται και διακονούν το Νοσοκομείο και περισσότερο στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Σε όλους δόθηκε άρτος και κεράσματα, που είχαν προετοιμάσει τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Επιστροφή