ΧΑΛΚΙΔΑ: Ποιητικό αφιέρωμα στο καλοκαίρι από το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ποιητικό αφιέρωμα στο καλοκαίρι από το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων
23 Ιουνίου 2025, 18:05
A+ A-
Η φετινή Λυκειακή χρονιά ολοκληρώθηκε με ποιήματα και μελωδίες.

Το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, έκλεισε τον κύκλο των δραστηριοτήτων του για τη Λυκειακή Χρονιά 2024-25, με ένα ποιητικό αφιέρωμα στο καλοκαίρι, πλαισιωμένο από κλασική και έντεχνη μουσική.

Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη 17 Ιουνίου, στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων, στη Χαλκίδα. Η Έφορος Ελένη-Ρόζα Νικολάου, οι κυρίες-μέλη αλλά και οι φίλες και φίλοι του Τμήματος προσέγγισαν πτυχές της παρουσίασης του καλοκαιριού στην ποίηση.

Η προσέγγιση έγινε μέσα από ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών, όπως των Γ. Δροσίνη, Κ. Καβάφη, Ν. Χικμέτ, Οδ. Ελύτη, Μ. Χατζιδάκι, Κ. Δημουλά, Α. Τσακνιά, Γ. Βέη, και Αλ. Ανθούλη.

Η εκδήλωση διακρινόταν σε δύο μέρη. Στο πρώτο απήγγειλαν ποιήματα οι κυρίες-μέλη του Φιλολογικού Τμήματος και στο δεύτερο, ο αξιόλογος και χαρισματικός ποιητής και οδοντίατρος, Αλέξανδρος Ανθούλης, ο οποίος τίμησε το Τμήμα με την παρουσία του και την ιδιαίτερη απαγγελία του.

Κατά την εκδήλωση, αναγνώστησαν ακόμη πεζά κείμενα των Μάρκου Αυρηλίου και Γ. Σεφέρη. Οι απαγγελίες πλαισιώθηκαν από τους ήχους του πιάνου της εξαίρετης και διακεκριμένης πιανίστας και δικηγόρου Ευμορφίας Μηνά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Λ.Ε.Χ. Μαρία Κωτσή, η επίτιμη πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκίδας, Επίτιμη  πρόεδρος του Σ.Ο.Χ., αντιπρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας και μέλος του Λ.Ε.Χ., ιατρός Δήμητρα Παπαμιχαήλ, η πρώην αντιδήμαρχος και μέλος του Λ.Ε.Χ.  Αλέκα Σίδερη, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργιάδη Αικατερίνη Γεωργιάδη, η Συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Ευρίπου Ελένη Κατσάλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και θερμές ευχές για το καλοκαίρι.
 

Επιστροφή