Μπουγάτσα
Υλικά:
• 1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
• 3 κούπες φρέσκο γάλα
• 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κούπα βούτυρο
• 3 βανίλιες
• 4 αβγά
• άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
• κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, την τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε καλά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η μπουγάτσα.
Βγάζουμε από το φούρνο την μπουγάτσα και την πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!