Τυρομπισκότα

Τυρομπισκότα
23 Ιουνίου 2025, 07:00
A+ A-
Η τέλεια αλμυρή λιχουδιά!

Υλικά:

• 500 γραμ. αλεύρι

• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

• 7 κ.σ. βούτυρο κρύο

• 180 ml ξινόγαλο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 αβγό χτυπημένο

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και πιπέρι.

Στη συνέχεια κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια τρίβοντας με τα δάχτυλα, ώστε να πάρουμε μια υφή σαν χοντρά ψίχουλα.

Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την παρμεζάνα και στη συνέχεια το ξινόγαλο. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πατώντας την ελαφρά με τον πλάστη.

Στη συνέχεια, κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή