Σαλάτα με πλιγούρι και dressing γιαουρτιού
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
• 300 γραμ. πλιγούρι
• 450 ml βραστό νερό
• 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
• 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 15 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Για το dressing γιαουρτιού:
• 250 γραμ. γιαούρτι
• 1,5 κ.γ. μηλόξυδο
• χυμό από μισό λεμόνι
• 150 ml χυμό πορτοκάλι
• 1 κ.γ. μέλι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πλιγούρι σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό, σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει. Έπειτα, το σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Για το dressing γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε στη σαλάτα όσο dressing επιθυμούμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλή σας απόλαυση!