Πιπεριές γεμιστές με τυριά και ζαμπόν
Υλικά:
• 25 μέτριες πιπεριές-κέρατο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένο
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια
• 1 αβγό
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. Μ' ένα μαχαίρι κάνουμε δύο χαρακιές κατά μήκος της κάθε πιπεριάς.
Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά, το ζαμπόν, το αβγό, την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, ώστε να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε καλά την κάθε πιπεριά κλείνοντας τις με τα κοτσάνια τους.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Καλή σας απόλαυση!