Κουλουράκια με ταχίνι

Κουλουράκια με ταχίνι
16 Ιουνίου 2025, 07:00
A+ A-
Αρωματικά, νηστίσιμα και γεμάτα γεύση!

Υλικά:

• 900 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 150 γραμ. ταχίνι

• 350 γραμ. χυμός πορτοκαλιού

• 200 γραμ. ζάχαρη

• 2 κ.γ. μαγειρική σόδα

• 2 κ.γ. κανέλα

• 1 κ.γ. γαρίφαλο

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα

• σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ, προσθέτουμε 450 γραμ. αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι σε δόσεις μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Αφαιρούμε το μίγμα από τον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα και θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλουράκια με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή