Τάρτα σοκολάτας
Υλικά:
• 300 γραμ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα (σκόνη)
• 160 γραμ. βούτυρο λιωμένο
• 250 γραμ. κουβερτούρα (γάλακτος ή μαύρη)
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα απλώνουμε σε μία ταρτιέρα πατώντας με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να είναι ίσια η βάση και να δημιουργηθεί και ένα "τοίχωμα" από το μείγμα περιμετρικά της ταρτιέρας.
Τοποθετούμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν, απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Καλή σας απόλαυση!