ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η ολοκλήρωση του φράγματος Σέτας Μανικίων εντάσσεται στο Τ.Α.Ν. με 22 εκατ. ευρώ

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η ολοκλήρωση του φράγματος Σέτας Μανικίων εντάσσεται στο Τ.Α.Ν. με 22 εκατ. ευρώ
4 Ιουνίου 2025, 10:15
A+ A-
Από το Π.Δ.Ε. θα χρηματοδοτηθούν τα υποέργα των δικτύων και του ταχυδιυλιστηρίου με 21 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, στον τελικό πίνακα με την εξειδίκευση των έργων που απεστάλησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση για έγκριση στη Κομισιόν περιλαμβάνεται από την Εύβοια η Ολοκλήρωση του Φράγματος Σέτας- Μανικίων.

Με το προβλεπόμενο έργο θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του φράγματος, ο ταμιευτήρας, ο κεντρικός αγωγός, καθώς και δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα, προκειμένου το έργο να καταστεί συμβατό με τις δράσεις του Προγράμματος Απανθρακοποίησης, με συνολικό προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ.

Αντίθετα, δεν περιλαμβάνονται ,ως μη επιλέξιμα, τα δύο υποέργα της αρχικής πρότασης της Π.Σ.Ε. και συγκεκριμένα:  α) η μελέτη- κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου Π/Υ 5.000.000 με ΦΠΑ και β) η κατασκευή δικτύων ύδρευσης Π/Υ 16.000.000 € με ΦΠΑ.

Ο κ. Ζεμπίλης δήλωσε σχετικά:

 "Τα συγκεκριμένα υποέργα προβλέπεται να ενταχθούν στο Π.Δ.Ε., ώστε το έργο να δημοπρατηθεί στο σύνολο του, ως ενιαίο και λειτουργικό. Αναμένουμε μέχρι τις αρχές Ιουλίου, που θα εγκριθεί ο πίνακας των εξειδικευμένων έργων από την κομισιόν, ώστε να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του φράγματος, που εκκρεμεί εδώ και 20 χρόνια.

Αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και πόλο έλξης επισκεπτών. Παράλληλα, με την σταδιακή ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης σε δημοτικές ενότητες των Δήμων Κύμης Αλιβερίου και Ερέτριας ευελπιστούμε να επιλύσουμε και τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού, που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές."

Επιστροφή