Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα
6 Ιουνίου 2025, 07:00
A+ A-
Καλοκαιρινή πανδαισία γεύσεων!

Υλικά:

• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

• 10 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

• 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο

• 150 γραμ. φέτα τριμμένη

• 50 ml γάλα φρέσκο

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

• 400 γραμ. ντοματίνια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

• 200 γραμ. χυμός ντομάτας

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

• 1 κ.γ. ρίγανη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του μείγματος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά το μείγμα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τις ελιές, το ανθότυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πάνω από τα μισά φύλλα της συσκευασίας λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί.

Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας ένα-ένα με γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η ντοματόπιτα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή