Κανελόπιτα
Υλικά:
• 6 αβγά
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 1 ποτήρι γάλα
• 1 ποτήρι λάδι
• 3 ποτήρια αλεύρι
• 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Έπειτα, ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα από το μπολ στο μίξερ και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το τελικό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή σας απόλαυση!