Γαλοπούλα με πιπεριές

Γαλοπούλα με πιπεριές
19 Μαΐου 2025, 07:00
A+ A-
Το λεμονοθύμαρο κάνει τη διαφορά!

Υλικά:

• 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

• 2-3 κ.σ. μέλι

• 3-4 κ.σ. λεμονοθύμαρο

• 1/2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

• 1/2 κ.σ. ρίγανη

• 4 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

• 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

• 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

• 8 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους

• χυμός από 1 λεμόνι

• 1 κ.σ. κουρκουμάς

• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.

Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει διπλή λαδόκολλα, τοποθετούμε το περιεχόμενο του μπολ και στη συνέχεια κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 2,5 ώρες.

Για έξτρα χρώμα στο φαγητό, 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή