Σκωτσέζικα μπισκότα βουτύρου

Σκωτσέζικα μπισκότα βουτύρου
16 Μαΐου 2025, 07:00
A+ A-
Παραδοσιακή συνταγή γεμάτη άρωμα και γεύση!

Υλικά:

• 175 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 220 γραμ. αλεύρι

• 50 γραμ. κορν φλάουρ

• 90 γραμ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. βανίλια

• 50 γραμ. ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τα βάζουμε επίσης στο μίξερ.

Έπειτα, προσθέτουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ και με μία σπάτουλα το απλώνουμε καλά.

Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνεια του μείγματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Βγάζουμε από το φούρνο, χαράζουμε με ένα μαχαίρι (με μεγάλη προσοχή, γιατί το μείγμα θα είναι ακόμα μαλακό) σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν τα μπισκότα και μετά να τα αφαιρέσουμε από το ταψί.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή