Σουφλέ πορτοκάλι

Σουφλέ πορτοκάλι
12 Μαΐου 2025, 07:00
A+ A-
Ελαφρύ, φρουτένιο και εντυπωσιακό!

Υλικά:

• χυμός από 2 πορτοκάλια

• ξύσμα από 1 πορτοκάλι

• 4 αβγά

• 60 γραμ. βούτυρο

• 50 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 250 ml φρέσκο γάλα

• 125 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους-ασπράδια και σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με μία μαρίζ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα σουφλέ.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή