ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Εκδήλωση μνήμης με πεζοπορία και γλέντι στα Αντριαλά
Εκδήλωση για να τιμηθεί η μάχη των παλληκαριών και γενικά των κατοίκων της Μεσσαπίας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, θα πραγματοποιηθεί τη ν Κυριακή 11 Μαΐου, το πρωί, στο Κυπαρίσσι του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων στην τοποθεσία των Αντριαλών.
Στη συγκεκριμένη τοποθεσία διεξήχθη η φοβερή αυτή μάχη, κατά την Επανάσταση εναντίον των Τούρκων και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της τοπικής ιστορίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογος Κυπαρισσίου, τον Συνεταιρισμό και τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί με πεζοπορία από την πλατεία του Κυπαρισσίου έως τα Αντριαλά, στάση στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία.
Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των ηρώων στο Ηρώο που έχει εκεί στηθεί και κατόπιν στην πλατεία του χωριού θα στηεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή Μουσική.
Στο γλέντι θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό που θα έχει ετοιμαστεί από το Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίου και τον Συνεταιρισμό .