Κολοκυθόπιτα αλμυρή

Κολοκυθόπιτα αλμυρή
9 Μαΐου 2025, 07:00
A+ A-
Απλή, σπιτική και πεντανόστιμη!

Υλικά:

• 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 2 φλιτζ. φρέσκο γάλα

• 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

• 2 αβγά

• 1,5 φλιτζ. φέτα τριμμένη

• 1 κ.γ. αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το τριμμένο κολοκύθι μαζί με αλάτι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί για περίπου μισή ώρα στίβοντάς το κατά διαστήματα, ώστε να φύγουν τα υγρά του.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κολοκύθι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά και, αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε σταδιακά (και συνεχίζοντας το ανακάτεμα) το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή