Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Υλικά:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 800 γραμ. κολοκύθα τριμμένη
• 1 φλιτζ. καρύδι χοντροκομμένο
• 2 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. σταφίδες
• 2 κ.σ. σουσάμι
• 1 βανίλια
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τρυπητό πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
Στο τρυπητό αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το φύλλο και το ελαιόλαδο) και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες, ώστε να φύγουν όλα τους τα υγρά (και να πέσουν στο μπολ, γιατί θα τα χρειαστούμε).
Σ' ένα καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 4 φύλλα κρούστας αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο και έπειτα βάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Στη συνέχεια, βάζουμε άλλα 4 φύλλα, πάλι αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο, και μετά βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, την οποία επίσης απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω της τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή σας απόλαυση!