Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Κολοκυθόπιτα γλυκιά
5 Μαΐου 2025, 07:00
A+ A-
Τραγανό φύλλο, βελούδινη γεύση!

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας

• 800 γραμ. κολοκύθα τριμμένη

• 1 φλιτζ. καρύδι χοντροκομμένο

• 2 φλιτζ. ζάχαρη

• 1 φλιτζ. σταφίδες

• 2 κ.σ. σουσάμι

• 1 βανίλια

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τρυπητό πάνω από ένα μεγάλο μπολ.

Στο τρυπητό αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το φύλλο και το ελαιόλαδο) και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες, ώστε να φύγουν όλα τους τα υγρά (και να πέσουν στο μπολ, γιατί θα τα χρειαστούμε).

Σ' ένα καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 4 φύλλα κρούστας αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο και έπειτα βάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Στη συνέχεια, βάζουμε άλλα 4 φύλλα, πάλι αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο, και μετά βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, την οποία επίσης απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας ένα-ένα με ελαιόλαδο.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω της τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή